Moccahouse fra christgau

Jeg stod og manglede Espresso bønner, og det var sidst på måneden, så jeg tænkte, jeg giver sgu disse bønner en chance. Det er de billigste espresso bønner netto har, men de er stadig fra Christgau, som jeg normalt er rigtig glad for. Derfor tænkte jeg, det kan da ikke være helt slemt.

Det er en blanding af robusta og arabica bønner, hvilket ofte går galt da det er en svær kaffe at mikse.

Men de rammer den rigtig godt her, det er en rigtig fin espresso, med en god fylde og en god eftersmag. Den har en rigtig god og tyk crema på toppen, som sagtens kan klare sukker testen, og blandingen af kaffe er rigtig vellykket. Den har en blød og lidt nøddeagtig smag, som er ret sødelig. Derfor har den også en rigtig behagelig eftersmag hvor man længe efter stadig kan smage de nøddeagtige noter.  Jeg har forsøgt at lave en amerikano af den, men der bliver den rigtig hurtigt udvandet, den er slet ikke kraftig nok i sin smag til det. Dog fungerer den rigtig godt i en capucino eller en flat white, hvor mængden af mælk er noget mindre. Fordi den stadig formår at sætte sit aftryk.

Mangler man en god espresso til at drikke ren, eller med lidt mælk i, kan den sagtens anbefales, og til prisen får man rigtig meget god espresso for pengene. Man skal ikke altid lade sig skræmme af de billigste mærker i butikken, de kan overraske.