Jeg fandt en pose af denne kaffe gemt lidt af vejen i den lokale rema 1000, nok fordi den kampagne efterhånden har gået sin gang. Men det skal da ikke afholde mig for at smage den.

Det er en kaffe, som gør et stort nummer ud af hvad det gør for dem der laver bønnerne i Kenya, http://kaffe-hjælper.dk/, og derfor er en af de ting de sigter efter også den gode samvittighed man skal have når man drikker kaffen. Og det er da også rigtigt, at sådan en søndag formiddag, smagen kaffen da lidt bedre når man ved dem der nænsomt har produceret bønnerne også har det godt, og ikke lever under slavelignende forhold. Derfor er der ingen tvivl om den er blandt de kaffer der efterlader den bedste samvittighed ved drikkeren.

Men kan smage så leve op til det, eller er det det eneste den kan byde på. Smagen er okay, men den er i den syrlige ende. Noget jeg ikke normalt synes kaffe fra Kenya gør. Men det er en eftersmag som hurtigt forsvinder igen, og bliver erstattet af en sødere og mere blomster agtig eftersmag, som netop er den der kendetegner kaffe fra kenya. Der er tale om en mørk ristning, som jeg vanen tro ikke er så stor tilhænger af. Det er også tydeligt her, hvorfor det er. De mange nuancer går tabt, til fordel for en mere ensrettet smag. Det gør også at alle kopper man laver kan man nemt for til at smage ens, og det er rigtig svært at lave det forkert således du får en dårligere oplevelse.

Jeg har forsøgt at lave kaffen både som pour over, stempel og i filter maskine. Der er ingen af metoderne der springer i øjne som værende det absolut bedste.

Men det er en kaffe, som skal købes for ens samvittighedsskyld, og ikke for smagen, fordi prisen afspejler noget der burde være væsentligt bedre.