Jeg blev for lidt tid siden kontaktet af Lars Mansfeld-Giese, hvor han tilbød mig at teste deres nye kapsler, da de har ændrede designet og sammensætningen af kaffe. Jeg modtog efterfølgende Espresso Roma, Venezia og Sumatra.
https://www.realcoffee.dk/nyt-kapseldesign—bedre-kvalitet/
Som de selv beskriver på hjemmesiden har de taget store skridt for at lave en bedre kapsel og en bedre kaffe. Der er tale om en blanding af research og feedback fra kunder. Kapslen er bedre sikrede mod ilt, og har fået en ny bund, som gør at det nemmere at få vand til løbe igennem, hvilket naturligvis er vigtigt.
Men ligesom realcoffee tager skridt for at gøre deres kapsler bedre, tager nespresso skridt imod at gøre de svære at bruge kopikapsler. Derfor er det rigtig godt at se nogle firmaer også bruger tid på at research hvordan de kan lave bedre kapsler.
Der er tale om et par stærke espressoer og en god økologisk single origins.
Den første jeg lige vil kikke på er Sumatra, single origin kaffe.
Den er rigtig god og rund i smagen, med en let syrlighed. Det er den mildeste af de 3, jeg har smagt i denne omgang. Der er en god note af chokolade og lakrids. Der skulle også være lidt noter af urter i, men dem kan jeg ikke smage. Men den mere søde og milde smag gør den rigtig god i kolde mælke drikke, hvor man ikke behøver at tilsætte ekstra sukker eller andet sødemiddel. Der har været varmt den seneste tid. Derfor er det vigtigt at de er gode til kolde drikke, og det er de. Både de større cafe latte ice, men også en kold cortado.
Espresso Venezia, er den næste jeg smager på, og realcoffee har selv vurderet den til 9 af 10, men jeg synes faktisk ikke den er meget stærkere end Sumatra’en. Men den er god, og har en fin rund smag. Men som espresso har den en tendens til at være lidt udvandet, den er derfor heller ikke så god i mælkedrikke hvis den trækker en espresso. Jeg har også prøvet at lave den som ristretto, hvor den får en ekstra stærk og bitter smag, som gør den til et godt match til noget sødt.
Sidst men ikke mindst har vi Roma, som er den stærkeste realcoffee har i deres sortiment. Den har en 30% robusta i sin blanding, og det er noget jeg er stor fortaler for, fordi kan man finde en god sort og en god blanding kan man virkelig få en god espresso. Det er en god stærk espresso, som gør sig godt i en den normale størrelse. Som risretto bliver den nærmest for stærk, og så syrlig at den ikke er udrikkelig. Men overall er det en kedelig og uinspirrerende oplevelse.
De er et okay alternativ til de originale, men de er umiddelbart for dyre. De koster det samme som de orginale, som bare er bedre. Og skal man alligevel bestille nogen kapsler online, kan man jo ligeså godt købe dem.
De er blevet bedre realcoffees kapsler ingen tvivl om det. Men de er stadig bare på samme level som supermarkeder varianterne som koster 10kr mindre per pakke. Vi skal ned i 20-25kr pakken før det er acceptabelt. Den eneste jeg som sådan vil anbefale man smager, er Sumatraen, den er klart den bedste jeg smagte.
Nu har jeg ikke læst den anmeldelse som de skriver de har vundet i politikken, fordi jeg gad godt vide hvilke de var oppe imod siden de kunne vinde. Der findes så meget god kaffe, derfor vil jeg nu give de resterende kapsler væk, og ser frem mod andre spænende kaffer.
Seneste kommentarer