Min gode ven Martin, sendte mig før påske en lille gave, det viste sig at være kaffe. Den bedste gave af dem alle.
Jeg har aldrig selv været på Bastard Cafeen, men det virker som et sted jeg ville hænge ud hvis jeg havde muligheden. Men da den ligger i København, er det ikke lige muligt for mig.
https://www.facebook.com/BastardCafe/ eller https://bastardcafe.dk/
Kaffen er virkelig god, jeg gik fra den tidligere omtalte Peter Larsen Grå, over til denne, og wow en forskel. En helt verden til forskel.
Kaffen er markant stærkere i smagen, og fylden er rigtig god, uden at blive for meget. Der er ingen bitre eftersmag, blot en behagelig eftersmag af stærk kaffe og mørk chokolade.
Jeg lavede kaffen på mange forskellige metoder for at sikre jeg kom hele vejen rundt, herunder pour over, filter kaffe og stemplekande kaffe.
Dog er det heller ikke en kaffe for alle, fordi jeg serverede den for nogle gæster, og de var ved at kløjs i den, og fandt den meget stærk i smagen. Så er man normalt til en meget mild kaffe, eller laver man bare sin kaffe lidt tynd, skal man nok ikke forsøge med denne.
Dog er det mig bekendt ikke en bønne der kan købes. Men hvis man er i nabolaget, og gerne vil have en kop solid kaffe, til ordentlige penge, vil jeg da klart anbefale denne.
Hej Kaffekonge
Glad for at du kan lide den. Det kunne vi også da min kollega besøgte Herbazu farmen i Costa Rica hvor en lokal barrista havde anbefalet netop den bønne (fordi hun selv brugte den meget). Så vi kastede os over udfordringen at få shippet 1,7 ton af den til Danmark (igennem et væld af papirarbejde) da høsten dernede var ovre. Det var for et år siden, men vi rister stadig lystigt på den. Den du har smagt er ristet primært til brug espresso maskine (men virker både med og uden fluffet mælkegøgl), hvorfor den også vil være ret stærk i filter, pour over og stempel. Kraftig i hvert fald, men meget lidt bitter og syrlig (hvorfor vi også faldt for den). På espresso er den lidt “følsom” for mængde og nedløbstid, dvs. den ændrer en del smag ift. hvor meget der doseres og hvor fint den grindes. En perfekt nedløbstid til ekstraktion på den er omkring 23-28 sekunder. Så ligger den hvor den er tænkt.
Vi overvejer at prøve en lysere rist af den (vi får ristet den hos Østerlandsk Kafferisteri), så måske Martin sender dig en pose af den engang 🙂 Who knows. Om et år så løber vi tør og om vi nogensinde får de bønner igen, ved man sgu aldrig. Men så finder vi noget nyt derude i verden. Nu har vi i det mindste lært hvordan import og shipping systemer virker. Direct trade er ikke sååååå svært hvis man har et CVR og tålmodighed med bureakrati og kulturforskellige i business 🙂
Anyway. Det var lige en anekdote. Hold dig kaffevarm 🙂
Hilsen Bo fra Bastard Café