Anmeldelse: French Roast og Espresso fra Sæby kaffe
Endnu et par af de kaffer, som jeg var så heldig at få i fødselsdagsgave.
Den første der er tale om en special udvalgt kaffe til stempelkande. Den har en rigtig god og kraftig smag, med en mellem syrlighed. Det er en mørkristet bønne, som jeg også foretrækker til den grove maling, som stempelkanden kræver. Jeg var virkelig glad for denne varriant, og brugt 5g per 1dl vand, hvilket jeg fandt passende. Når man bryder skorpen og aromaen frigives, dufter det himmelsk. Og den karamelagtige smag rammer tungen, så ved man den er hjemme. Det er svært ikke at blive glad for så god en kaffe. Det er en virkelig god blanding, og en af de bedste til stempelkande jeg har smagt.
Espresso blandingen er til gengæld en helt anden sag. Væk er den lette og lækre karamelagtige smag. I stedet er den noget mere syrlig i sit udtryk. Det er også ok i en espresso. Men det gør også at den kan nemt smage meget igennem hvis man bruger den i kaffedrikke. Men det gør sig rigtig godt i americanoer fordi den kraftige smag ikke bliver udvandet. Har man brug for en stærk kop kaffe, er dette et rigtig fint bud. Men bruger man sin espresso skud til mælkebaseret drikke, synes jeg man skal finde en lysere bønne.
Seneste kommentarer