Jens Hansens Mokka kaffe, fra Dahls vinhandel i Viborg

Jeg er så heldig at have en kæreste, som forstår at give de bedste gaver. Så jeg har fået en pose kaffe, og en fin kop, den der er i brug på billedet.

Kaffen er en blandingskaffe, dog er det 100% arabica bønner der er anvendt. Men ud fra indpakningen er det svært at tyde hvor de kommer fra. Ja, det er faktisk slet ikke opgivet. Men de har den klassiske kraftige kaffesmag, så jeg vil tro de kommer fra syd america. Der er ikke den store eftersmag af andet end kaffe, ingen chokolade noter eller nøder. Bare en god stort ristet kaffe, fordi der er ingen tvivl om der er tale om en mørk ristet kaffe. Jeg har prøvet at lave den både på stempelkande, og på filterkaffe, begge dele er der tale om en god kaffe, men jeg synes især at, ved stempelkande metoden kommer kaffen til sin ret. Man får lige de lidt flere nuancer med, og en lidt dybere smag. Men der er tale om en god kaffe, som går godt til hverdags brug, og en man kan drikke meget af, fordi den er blød og rund, men ikke for sød, eller for bitter. Den rammer lige ind i midten, hvor de gerne vil. Fordi det er ikke den luksus kaffe, som man kun lige skal have en enkelt kop af sidst på dagen, eller den som går særligt godt til desserten. Det er den blandingkaffe jeg ville lave om morgenen, og formiddagen, og eftermiddagen. Fordi jeg er blevet overraskende glad for den. Jeg har også drukket en del karat på det seneste, men denne er meget bedre, så meget at det næsten er ubeskriveligt. Bor man i Viborg, eller kommer fordi, kan den helt sikkert anbefales, jeg har ikke umiddelbart kunne finde andre steder de forhandler den, men det er også ganske normalt at den slags speciale butikker har deres egen kaffe.