L’OR – Espresso Splendente – 07

Endeligt er der kommet en kapsel på marked som eftersigende skulle kunne måle sig med de orginale i kvalitet. Det er lavet i aluminium også, og første håndsindtrykket er da også imponerende. Der er ingen tvivl om det er samme målgruppe de går efter, L’ORs markedsføring er baseret på guld og en følelse af eksklusivitet. Jeg købte min pakke i Føtex, og de kan købes alle steder, så helt så eksklusive er de altså ikke.
Men det er da rart at se nogen endeligt følge i samme fodspor som nespresso selv, fordi det giver en bedre smag og mere håndbarhed at bruge aluminium.

Nu til det vigtigste, smagen.

Når man trækker et shot, får man en god solid espresso, med et fint lag crema. Problemet med cremaen er blot at den er alt for luftig og forsvinder rigtig hurtig igen. Dette er ofte et problem med kapsler, men det er særligt bemærkelsesværdigt her. Fordi de forsøger at vinde ind på marked blandt de bedste, og det er bare ikke godt nok. Smagen på kaffen er god, og den er som forventet ret kraftig, og de nøddeagtige toner som de skriver på pakken, kan ret tydeligt smages, det samme kan ikke siges om den citrus eftersmag som de skriver der er, fordi den er ikke at smage nogen steder. Der er en bitter eftersmag, som også smager en smule brændt. Men citrus bliver det aldrig.

Vi har her med en espresso at gøre, som rigtig gerne vil være ligeså god som originalen, og koster lidt mindre, men den bliver aldrig helt så god. Det er klart en af de bedre supermarked kapsler, hvis kan skal kalde dem det, men den bliver bare aldrig så god som de tydeligvis ønsker. Derfor skal man spørge sig selv, er det vigtigste prisen, eller kvaliteten. Fordi vil man have det bedste, er det ikke her, men vil man gerne spare lidt penge, men stadig have god kvalitet, er dette et godt bud.
Jeg tvivler på jeg kommer til at købe dem fremover, med mindre jeg får et rigtig godt tilbud på dem.