Anmeldelse:

Peter Larsen Cafe Espresso

Peter Larsen Cafe Espresso bønner

Der er tale om en meget mørkristet bønne her, bønner selv er kul sorte, så der er ingen tvivl, det er en af de kraftigt ristet bønner.

Og det gør sig i den grad gældende i smagen, den er meget stærk og makant, ingen bløde kanter her, eller milde overgange mellem de forskellige smagsnuancer. Den er stærk, og syrlig. Men den er ikke så syrlig, det gør alverden.

Den er tilpas, men den meget markante kaffe smag, gør den ikke er så rar at drikke ren, den er simpelthen for markant i smagen, man kan hvert fald ikke drikke mange af dem.

Men netop denne stærke smag, gør den perfekt til forskellige drikke hvor espresso indgår, det gik forholdsvist hurtigt op for mig, at den er mere eller mindre perfekt til at lave en americano ud af.

Fordi når man tilføjer sine 2dl vand, bliver den til pas svagere i smagen, til man kan nyde langt flere nuancer og ikke smage kaffe i flere timer efter man har drukket espressoen. Ligeledes gør den sig godt, i større mælkedrikke.

I en flat white, er den for bombastisk i sin smag, til man smager mælken. Men i en stor Latte, eller cappuccino, der bliver der mere plads til mælken, og man får stadig en stærk drik af slagsen, men stadig en hvor sammenspillet passer rigtig godt sammen.

Så konklusionen må være, at det er en rigtig god bønne til pengene, hvis man laver kaffedrikke, men er det til ren espresso skal man kikke andre veje.