Root Foundation Rwanda – Root Cafe

Jeg har været så heldig at få en pose kaffe, fra denne NGO, som gør meget godt arbejde i Rwanda, som i, i øvrigt kan læse mere om her https://www.rootfoundation-rwanda.org/cafe-retro-kigali

Kaffe er en medium roast, med lokale bønner fra Rwanda, som giver den klassiske note af mørke bær. Derfor har den en eftersmag af bær og lidt jordede. Den er rigtig god til hvis man ønsker sig en enkelt rigtig god kop kaffe, det kunne være dagens sidste kop, som man gerne vil gøre lidt ekstra ud af. Fordi jeg synes når man har men kaffe af denne kvalitet at gøre bør man kræse om den, og jeg må sige at pour over metoden er hvor denne kaffe for alvor kommer til sin ret. Hvis man laver den på stemple kande bryggere vil man opleve at noterne af mørke bær bliver en smule udvandet og de mere jordede noter træder mere i front, og det er for de flestes vedkommende ikke ønskværdigt. Hvis man laver den i en filtermaskine vil man faktisk opleve det modsatte, nemlig at bær smagen træder mere frem, hvor det også næsten bliver for meget af det gode, derfor vil jeg anbefale pour over metoden, til at finde en rigtig god balance mellem de to.

De seneste dage har jeg brugt den som aftenkaffe, den ene rigtig gode kop kaffe jeg får om aftenen inden jeg går i seng, og der fungere den rigtig godt, fordi den er ikke for bitter, men heller ikke for stærk.

Men der er uden tvivl tale om en kaffe her, som er lavet med en utrolig omhu, og for at få bedste mulige resultat, og det kan smages. At drikke en kaffe som gør noget godt i sit lokalområde, giver en god samvittighed og øger ens nydelse af produktet. Så er man ligesom mig, en politisk forbruger, er dette uden tvivl en kaffe jeg vil forsøge at skaffe og smage. Dog er jeg ikke helt sikker på det umiddelbart kan lade sig gøre lige for tiden.