Cirkel Kaffe Espresso fra coop, købt i Fakta

wp_20160921_002

Kilopris er 122kr, ifølge coop.dk

Det første der slår mig da jeg åbner kaffen, er hvor tæt pakket de er i posen. Det er som om, de har valgt at bruge samme pose til 350g kaffe, som andre normalt bruger til 250g. Hvilket betyder at det tryk der opstår i posen vil være større, og ventilen på posen var da også noget meget åben end hvad man normalt ser. Hvilket må siges at være et mærkeligt valg, især når man tænker på at det er fra serien, coop markedsføre som deres gourmet mærke. Så skulle man tro at første håndsindtrykket og indpakningen var vigtigt, og ikke mindst opbevaring, således at bønnerne er den optimale kvalitet når man skal bruge dem.

Der er tale om hele bønner, som jeg uden tvivl bedst kan lide, så jeg skal have dem kværnet. Duften er meget stærk, og en smule i den bitre ende. Der er tale om en meget mørkristet bønne, så mørkristet at de faktisk er helt sorte. Dette er der naturligvis intet i vejen med, men det skal tages med i overvejelserne når jeg vælger hvor fint jeg vil have kværnet dem. Til denne test vælger jeg at kværne dem i en mellem ting mellem helt fint og filterkaffe.

Til selve smagstesten, bruger jeg min Siemens TK53009 Surpresso, som jeg har modificeret således jeg omgår kværnen på den, da jeg ikke synes den er god nok, og kan bruge den helt nøjagtige mængde kaffe hver gang. Jeg bruger 8g per espresso shot, og 12g når jeg laver double shot. Jeg laver mine shots 50ml og mine double shots 90-100ml. Det er en lille smule mere end hvad andre gør, det er jeg klar over, men min erfaring har gjort, at det er der jeg synes man får den bedste espresso.

wp_20160922_002

Nu kommer vi til det, det hele drejer sig om, nemlig selve kaffen, og som udgangspunkt er det et utroligt flot og vel duftende espresso skud man får. Men så falder det også fra hinanden. Fordi der er ikke en særlig god fylde i kaffen, den smager noget flad og har nærmest ingen efter smag. Den vanlige stærke smag af espresso man forventer rammer ens tunge, kommer aldrig, og man sidder tilbage med følelsen af at man er blevet snydt for noget. Som om der burde være mere, men det er der bare ikke. Hvilket er en stor skam. Den smag der til gengæld er, er meget syrlig, så i den optik, er det nu meget godt, at der ikke er en stor eftersmag, da jeg ikke er så stor fan af de meget syrlige kaffer. Som ren espresso, er den ikke noget at skrive hjem om. Men fordi den er mild i sin smag, og ikke har en stor eftersmag, gør den sig godt i kaffedrikke, hvor man ikke ønsker kaffesmagen skal dominere. Jeg forsøgte at lave en Cafe Latte, med en smule kanelsirup i, der var den faktisk helt okay. Fordi den netop har den syrlige smag, men den forsvinder hurtigt igen, og man sidder tilbage med den cremede søde mælkesmag.

Til de 43kr for 350g, som er den normale pris, findes der langt bedre alternativer. Men kan man, som jeg gjorde, finde den på tilbud til 20kr for 350g, kan den bruges til kaffedrikke, men også kun til det.