Kaffe Varianter:

Lungo

I har måske, i mine anmeldelser set mig bruge ordet Lungo, om kaffe, men hvad er det jeg mener, når jeg skriver det. Hvordan laver jeg min, og hvorfor, jo det vil jeg forklare nu.

En lungo, er for så vidt ”bare” en lang espresso. Altså en Espresso, hvor man laver mere vand rende igennem. Men, der er altid et men, helt så enkelt er det ikke. Når jeg laver mig en lungo, bruger jeg altid lidt mere kaffe, end til et enkelt espresso shot. Det gør jeg for at få en kraftigere smag, da jeg ellers synes Lungos bliver for tynde. Så jeg bruger 12g kaffe, i stedet for de normale 8g til en espresso. Jeg har indstillet min maskine til at give mig 125ml, så jeg vil i nogen øjne nok lave en meget lille lungo. Men jeg synes hurtigt de bliver meget udvandet ved at lave dem større. Så derfor har jeg indstillet både min Simens og min Nespresso maskine til 125ml.

Det skal også nævnes, at ikke alle espresso bønner er gode til at lave lungos af. Jeg synes det er meget svært at vurdere ud fra indpakning, da de ofte er fyldt med fejl. Så mit råd er at prøve sig frem.

En lungo er god til, hvis man ønsker en stærk og hurtig kop kaffe. Som er lidt mindre intens end espresso. Derfor gør den sig enormt godt til dessert, sammen med lidt sødt.