Nespresso: Dulsão do Brasil

 

Her har vi med en af nespresso Pure Origin varianter at gøre. Det er gør der ikke er tale om en blandings kaffe, hvor man har mixet forskellige sorter sammen. Men det er bønner fra et enkelt område. Der er tale om de røde og gule bourbon bønner fra brasilien. Bourbon bønner har en del tilfældes med bourbon whisky, både i smagen og aromaen. Det er ikke tilfældigt de har samme navn. Dermed adskiller de sig også væsentligt fra andre bønnersorter fra brasilien.
Det gør at vi har med en meget afbalanceret bønne at gøre, som er meget blød i sin smag, og som ikke efterlader nogen syrlig eftersmag. Den har en sød og næsten sirupsagtig eftersmag, som gør man blot for lyst til en mere. Men fordi den er så sød i sin smag, gør den sig også rigtig godt til noget meget mørkt chokolade, så man ligesom får det modspil den meget søde smag. Jeg forsøgte mig med forskellige drikke hvor den desværre ikke gør sig ligeså godt. I en amerikano er den for mild og smager som sådan ikke rigtigt af noget, den bliver meget udvandet. I mælkedrikke er den heller ikke så god, fordi den netop er så blød i smagen, mælken overtager helt smagen.

En drik jeg i stigende grad øver mig i at lave er Cortado. Altså espresso med blot en lille smule mælk. Modsat de andre mælkebaseret drikke udgør mælken så lille en del her, at det faktisk bliver et rigtig godt match. Jeg laver den både i en varm og kold udgave, altså med varm mælk og med kold mælk. Begge dele giver et fantastisk resultat, og kan stærkt anbefales.

Den er bedst uden for meget mælk. Den er tilpas sød, at man ikke behøves at tilføre mere sødme i form af sukker eller sirup. Men den fortjener at blive smagt, og drukket, da det er en rigtig god og blød espresso, som virkelig er god i det rette element.