Jeg kan rigtig godt lide at lave kaffe på min Hario kande, fordi det giver en fantastisk kop kaffe, og man for tid til at lægge en masse kærlighed i kaffen.

Det er en metode der er optimal til at lave en stor kop kaffe, 3-3.5dl, og jeg vil nu gennemgå hvordan jeg gør, og hvordan jeg synes man får den bedste kop.

Opskrift på Pour Over Kaffe Hario v60

Det man skal bruge er;

  • en god kaffe, helst frisk malet. 22g
  • Kogende vand, og en god kande at hælde af. 500ml
  • Filter, og en filter holder, jeg bruger min Hario, men der findes mange mærker, Bodum laver også en.
  • En vægt
  • Et stopur

Trin 1 – de indledende øvelser

Først så gør jeg filteret vådt, og varmer kanden op, ved at bruge lidt kogende vand. Herefter putter jeg de 22g kaffe ned i filteret og ryster det let, så det er fint fordelt.

Trin 2 – vand hældes i og uret startes

Nu skal kaffen fugtes og gasserne skal dampe af, jeg forsøger at ramme cirka de 75g vand, fordelt udover alt kaffen, således det bliver fugtigt det hele. Jeg starter tiden i det jeg begynder at hælde, og jeg forsøger at ramme 40sekunder, som er den optimale tid, at kaffen trække. Man vil opleve der ikke løber særligt meget kaffe igennem i denne del, det er helt normalt, og som det skal være.

Trin 3 – kaffe uden papirsmag

Nu skal resten af vandet hældes på, jeg fylder filteret op til kanten og rammer cirka de 350-360g i alt. Det er vigtigt man hele tiden hælder ned i kaffen, og ikke på filteret, fordi det vil øge mængden af papirsmag man trækker med ud.

Trin 4 – rør kaffen rundt i filteret

Nu kommer vi til noget af det der gør pour over til noget helt særligt, fordi når vandet er hældt i, skulle gerne tage cirka 30sekunder, så skal man røre rundt i filteret, hele tiden sikre sig at kaffen ikke sætter sig, dette er også med til at øge gennemløbs tiden, og den tid kaffen er i berøring med vandet, hvilket er hvad der give en mildere og mindre syrlig smag og langt mere aroma i kaffen.

Trin 5 – så er der serveret

Efter maks to et halvt minut, skulle man gerne være færdig og have sig en rigtig lækker kop kaffe.

Jeg håber i har lyst til at prøve at lave kaffe på denne måde, det kan tage lidt øvelse at ramme den rigtige tid og finde sin egen rytme når man rører, men når man har fundet sig egen stil, bliver det også en helt særlig kop kaffe.